Autobus od DORTMUND do KELN ne prolazi kroz druge gradove ili veća značajna mjesta. Prvi autobus kreće u 05:00, dok posljednji polazak možete uhvatiti u 06:00. Dužina puta je oko 105 km. Prosječno trajanje putovanja po redu vožnje je 03 sata i 15 min.
Prtljaga se obično plaća po torbi na svim polascima u ovisno od prijevoznika. Na linijama saobraćaju autobusi visoke i srednje turističke klase dok na kraćim relacijama neki prijevoznici organizuju putovanje turističkim kombijima ili malim autobusima.
Red vožnje DORTMUND - KELN postoji za sljedeće dane:
ponedjeljak
utorak
srijeda
četvrtak
petak
subota
nedjelja

Autobuski prijevoznici koji saobraćaju na relaciji od DORTMUND do KELN su:Croatia Bus Zagreb za promet i turizam d.o.o, Barileva turist Priština.

Dortmund

Keln

Keln (njem. Köln) je grad u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija. Po površini i broju stanovnika Keln je četvrti grad u Njemačkoj, poslije Berlina, Hamburga i Minhena. Najveći je grad najmnogoljudnije savezne države Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Keln se nalazi na obali rijeke Rajne, dvije strane grada spaja sedam mostova. Glavna atrakcija grada je Kelnska katedrala , danas treća najviša crkva na svijetu i najveća turistička atrakcija Njemačke. Keln je poznat i po Kölsch pivu, kao i po karnevalu koji se svake godine održava u veljači.

Grad se nalazi na nadmorskoj visini od 37-118 metara. Površina općine iznosi 405,2 km četvornih.

Keln je dobio status grada 50. godine poslije Krista kao glavni grad rimske provincije Donja Germanija. Početak gradnje Kelnske katedrale je bio 1248. a dovršena je prema originalnom planu 1880. godine.

Nakon gotovo kompletnog razaranja u Drugom svjetskom ratu, Keln je najvećim dijelom očuvao mrežu i nazive ulica, ali je arhitektonski gotovo u potpunosti izgrađen u stilu dominantnom 50-ih i 60-ih godina dvadesetog stoljeća. Sve do 80-ih godina sliku grada određivale su prije svega zgrade s fasadama od golog betona.

Grad je bio jedan od domaćina svjetskog prvenstva u nogometu 2006. godine.

U samom gradu je, prema procjeni iz 2010. godine, živilo 1.000.298 stanovnika. Prosječna gustoća naseljenosti  iznosi 2.469 stanovnika/km².