Аутобус од DORTMUND до KELN не пролази кроз друге градове или већа значајна места. Први аутобус креће у 05:00, док последњи полазак можете ухватити у 06:00. Дужина пута је око 105 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 03 сата и 15 мин.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника. На линијама саобраћају аутобуси високе и средње туристичке класе док на краћим релацијама неки превозници организују путовање туристичким комбијима или малим аутобусима.
Ред вожње DORTMUND - KELN постоји за следеће дане:
понеdељак
уторак
среда
четвртак
петак
субота
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од DORTMUND до KELN су:Croatia Bus Zagreb za promet i turizam d.o.o, Barileva turist Priština.

Дортмунд

Keln

Келн (нем. Köln) је град у немачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија. По површини и броју становника Келн је четврти град у Немачкој, после Берлина, Хамбурга и Минхена. Највећи је град најмногољудније савезне државе Северне Рајне-Вестфалије.

Келн се налази на обали реке Рајне, две стране града спаја седам мостова. Главна атракција града је Келнска катедрала , данас трећа највиша црква на свету и највећа туристичка атракција Немачке. Келн је познат и по Kölsch пиву, као и по карневалу који се сваке године одржава у фебруару.

Град се налази на надморској висини од 37-118 метара. Површина општине износи 405,2 km²

Келн је добио статус града 50. године нове ере као главни град римске провинције Доња Германија. Почетак градње Келнске катедрале је био 1248. а довршена је према оригиналном плану 1880. године.

Након готово комплетног разарања у Другом светском рату, Келн је највећим делом очувао мрежу и називе улица, али је архитектонски готово у потпуности изграђен у стилу доминантном 50-их и 60-их година двадесетог века. Све до 80-их година слику града одређивале су пре свега зграде с фасадама од голог бетона.

Град је био један од домаћина светског првенства у фудбалу 2006. године.

У самом граду је, према процени из 2010. године, живело 1.000.298 становника. Просечна густина становништва износи 2.469 становника/km².