Alexa Certify

BLOG

KOPENHAGEN

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/kopenhagen-110646-750x250.jpg

KOPENHAGEN

Turističke destinacije , 2 Komentara Feb 11, 2019

Osnovan kao ribarsko selo Viking u X vijeku, Kopenhagen je postao glavni grad Danske početkom XV vijeka. Kopenhagen je doživio snažan urbani i kulturni razvoj, koji je uticao na ulaganja u institucije i infrastrukturu. Kulturni je, ekonomski i državni centar Danske. Kopenhagen je jedan od glavnih finansijskih centara Sjeverne Evrope. U 2012. godini, Kopenhagen je bio treći rangirani najbogatiji grad na svijetu u smislu bruto zarada, što je pad sa prvog mjesta u 2009. godini.

Od kraja devedesetih, Kopenhagen je prešao transformaciju iz male skandinavske prestonice u metropolitanski grad međunarodnog polja u ligi gradova kao što su Barselona i Amsterdam. Ovo je zbog velikih ulaganja u infrastrukturu, kulturu, kao i u uspješan novi talas danskih arhitekata i dizajnera.

Muzeji u Kopenhagenu ispunjavaju širok spektar međunarodnih muzičkih standarda. Nacionalni muzej, Nationalmuseet, najveći je danski muzej kulture, arheologije i istorije.

Nacionalna galerija - "Statens Museum of Kunst" - je Narodni muzej umjetnosti Danske i sadrži kolekcije iz 12. vijeka, pa sve do današnjih umjetnika. Među predstavljenim umjetnicima nalaze se kolekcije Rubensa, Rembrandta, Picassa, Brakuea, Legera, Matisa i Emila Noldea.

Sa velikim brojem mostova koji povezuju različite kvartove, gradski izgled karakterišu parkovi, šetališta i obalni pejzaži. Turističke atrakcije u Kopenhagenu kao što su Tivoli Gardens, Statička mala sirena, Palata Amalienborg i Križersborg, Dvorac Rosenborg, Crkva Frederika i mnogi muzeji, restorani i noćni klubovi su važne tačke za posjetu.

TIVOLI GARDENS 

 

LITTLE MERMAID

Kopenhagen ima veliki broj kvartova, od kojih svaki predstavlja posebno vrijeme i specivifčan karakter, čineći ga gustom urbanom tkaninom. Druge karakteristične osobine Kopenhagena uključuju obilje vode, mnoge parkove i brojne biciklističke staze.

Da biste uživali u ovom mjestu, nudimo Vam polazak iz gradova:

Polasci za Kopenhagen
BITOLA - KOPENHAGEN 
OHRID - KOPENHAGEN 
TETOVO - KOPENHAGEN 
SKOPLJE - KOPENHAGEN 
KUMANOVO - KOPENHAGEN 
DREZDEN - KOPENHAGEN 
BERLIN - KOPENHAGEN 
BEOGRAD - KOPENHAGEN 

BusTicket4.me uvijek sa Vama!

Komentari

Emily

08.11.2018

Lorimer

08.11.2018

NAJČITANIJE

KATEGORIJE

ARHIVA