Alexa Certify

BLOG

KOPENHAGEN

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/kopenhagen-110644-750x250.jpg

KOPENHAGEN

Destinacionet turistike , 0 Komentara stu 06, 2018

I themeluar si një fshat peshkimi Viking në shekullin X, Kopenhageni u bë kryeqyteti i Danimarkës në fillim të shekullit të 15-të.  Kopenhageni ka parë zhvillim të fuqishëm urban dhe kulturor, të ndihmuara nga investimet në institucione dhe infrastrukturën e tij. Ai është qendra kulturore, ekonomike dhe qeveritare e Danimarkës. Ai është një nga qendrat kryesore financiare të Europës Veriore me bursën e Kopenhagenit. Në 2012, Kopenhageni ishte i treti në renditjen e qyteteve më të pasura në botë në aspektin e të ardhurave bruto, duke rënë nga vendi i parë në vitin 2009. 

Që nga fundi i viteve 1990, Kopenhageni ka pësuar një transformim nga një kapital i vogël skandinav në një qytet metropolitan të fushës ndërkombëtare në ligën e qyteteve si Barcelona dhe Amsterdam. Kjo është për shkak të investimeve masive në infrastrukturë, kulturë si dhe në valë të reja të suksesshme nga arkitektët dhe  projektuesit danez.

Muzetë në Kopenhagen kanë një rrjet të gjerë të muzeve të standardit ndërkombëtar. Muzeu Kombëtar, Nationalmuseet, është muzeu më i madh i Danimarkës dhe i Arkeologjisë kulturore të historisë, i përbërë nga historitë e kulturave daneze dhe të huaja.

Galeria Kombëtare - "Statens Museum for Kunst" - është Muzeu Kombëtar I artit të Danimarkës dhe përmban koleksionet që datojnë nga shekulli i 12 dhe të gjithë rrugën e artistëve deri më sot. Në mesin e artistëve të përfaqësuara janë koleksionet e Rubens, Rembrandt, Picasso, Braque, Léger, Matisse dhe Emil Nolde.

Me një numër urash që lidhin distriktet e ndryshme, pamja e qytetit karakterizohet nga parqe, shëtitore dhe pamje bregdetare. Objektet turistike të Kopenhagenit të tilla si Kopshtet Tivoli, Statuja Bukuroshja e Vogël e Detit (Little Mermaid), Pallatet Amalienborg dhe Christiansborg, Kështjella Rosenborg, Kisha e Frederikut, si dhe shumë muzeume, restorante dhe klube nate janë tërheqje të rëndësishme turistike. Përveç zhvillimeve të fundit në sektorin e shërbimeve të qytetit dhe të industrisë farmaceutike, ka pasur një numër nismash për teknologji të pastër, duke mbështetur qëllimin e qytetit për karbon neutral brenda vitit 2025.

TIVOLI GARDENS 

 

LITTLE MERMAID

Sot pamja e qytetit është formuar me rolin kyç që ka luajtur si një qendër rajonale për shekuj me radhë. Kopenhagen ka një numër të rretheve, secili përfaqëson kohën e tij dhe me vetë karakterin e saj të veçantë, duke e bërë një pëlhurë të dendur urbane. Karakteristika të tjera dalluese të Kopenhagenit përfshijnë bollëkun e ujit, shumë parqe , dhe shtigjet e shumta të biçikletave.

Për ta viziruar këtë vend, ju ofrojnë nisje nga qytetet më të mëdha, si:

Nisjet për në Kopenhagen
BITOLA - KOPENHAGEN
OHRID - KOPENHAGEN
TETOVO - KOPENHAGEN
SKOPLJE - KOPENHAGEN
KUMANOVO - KOPENHAGEN
DREZDEN - KOPENHAGEN
BERLIN - KOPENHAGEN
BEOGRAD - KOPENHAGEN

BusTicket4.me gjithmonë me ju!

Komente

Për këtë bllog nuk ka komente.

Shkruani një koment

MË TË LEXUARAT

KATEGORITË

ARKIVA