Аутобус од PETROVAC до KRALJEVO пролази између осталог и кроз градове БЕРАНЕ, КОЛАШИН, МОЈКОВАЦ, НОВИ ПАЗАР, ПОДГОРИЦА, РАШКА, РОЖАЈЕ, СУТОМОРЕ (зависно од руте линије). На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 377 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 08 сати и 20 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње PETROVAC - KRALJEVO постоји за следеће дане:
уторак
четвртак
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од PETROVAC до KRALJEVO су:BOŽUR.

Петровац

Краљево

На ушћу три реке: Ибар, Западна Морава и Рибница, Краљево је десети највећи град у Србији. Заједно за Крагујевцом и Чачком, Краљево је важан културни и административни центар Централне Србије. Најпознатије туристичке атракције су православни манастри Жича, који се налази 5км од центра града и Врњачка Бања, најпознатија бања у Србији. Такође, Краљево је раскрсница важних путева.

Аутобуска станица се налази у улици Октобарских жртава, у непосредној близини железничке станице и центра града. С обзиром на добро развијену мрежу градског превоза и постојање такси служби, аутобуска станица Краљево је добро повезана са централном града. По садржајима које нуди својим посетиоцима, спада у 3. категорију станица и друга је по величини у Србији. У непосредној близини аутобуске станице налазе се Спомен парк Краљево и хотел "Ботика".

 

Важне информације

Аутобуска станица Краљево
Адреса: Октобарских жртава
Радно време: 04:00 - 24:00 х
Број телефона за информације: +381 (0)36 313 444
Број телефона за резервације карата: +381 (0)36 331 132