Аутобус од MOJKOVAC до NOVI PAZAR пролази између осталог и кроз градове БЕРАНЕ, РОЖАЈЕ (зависно од руте линије).Први аутобус креће у 10:30, док последњи полазак можете ухватити у 11:45. Дужина пута је око 139 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 03 сата и 05 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника. На линијама саобраћају аутобуси високе и средње туристичке класе док на краћим релацијама неки превозници организују путовање туристичким комбијима или малим аутобусима.
Ред вожње MOJKOVAC - NOVI PAZAR постоји за следеће дане:
понеdељак
уторак
среда
четвртак
петак
субота
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од MOJKOVAC до NOVI PAZAR су:Ozlem, Lasta Montenegro.

Мојковац

Нови Пазар

Нови Пазар налази се на 297 км јужно од Београда, на деоници старог пута који преко Ибарске магистрале води према Подгорици и Јадранском мору. Лоциран је у звездастој долини река Јошанице, Рашке, Дежевске и Људске, на надморској висини од 496 м. Окружен је високим планинама Голијом и Рогозном и Пештерском висоравни.


Нови Пазар има бурну и богату прошлост. Посебну вредност овог мултиетничког и мултикултурног простора, где се сусрећу западна и источна цивилизација, чине бројни културно-историјски споменици. Археолошки налази говоре да је ово подручје било насељено још од каменог доба - налаз Напреље, преко гвозденог доба - налаз Смолучка пећина и раноантичког доба - Новопазарски налаз, те налазишта остатака касноантичких и средњовековних утврђења Јелеч и Рас.


Друштвена привреда углавном не ради, за разлику од приватног сектора који је веома развијен. Највећи ресурс Новог Пазара су креативни људи, који су током последњих деценија, без ичије помоћи, основали велики број приватних малих и средњих предузећа, чији је број преко 6.000. Преко 500 приватних предузећа се бави производњом одеће, обуће и намештаја, а остала претежно услужним делатностима и трговином. Значајну улогу имају и транспорт робе и путнички саобраћај са преко 2.650 фирми за превоз робе и путника. 


Уз природне и људске ресурсе, као и бројне споменике културе, Нови Пазар има велике потенцијале за одржив развој - производњу здраве хране и развој свих видова туризма. 


Аутобуска станица Нови Пазар се налази у непосредној близини центра града. По садржајима које нуди својим посетиоцима, спада у 3. категорију станица. 

Важне информације:

Аутобуска станица Нови Пазар
Адреса: Омладинска, 36300 Нови Пазар
Број телефона за информације: +381 (0)20 25 963