Аутобус од DORTMUND до ULM не пролази кроз друге градове или већа значајна места. Први аутобус креће у 05:00, док последњи полазак можете ухватити у 06:45. Дужина пута је око 502 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 10 сати и 10 мин.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње DORTMUND - ULM постоји за следеће дане:
уторак
четвртак
петак

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од DORTMUND до ULM су:SemiTimeS UG, Barileva turist Priština.

Дортмунд

Ulm

Улм је град у немачкој Бундесланд Баден-Њüрттемберг покрајини, смештен на реци Дунав. Град, чије се становништво процењује на 120.000 (2006), те је административни центар Алб-Донау округа. Улм, основан око 850. је богате историје и традиције као бивши Слободни град . Данас је привредно седиште, због своје разнолике индустрије, те је седиште универзитета (универзитет у Улму је основан1967). 
Међународно, Улм је првенствено познат по цркви с највишим звоником у свету, по готичкој катедрали (Улм Минстер), а познато је и као као место рођења Алберта Ајнштајна.
Улмова јавна библиотека (Стадтбиблиотхек Улму)има преко 480.000 штампаних медија. Град има јавно позориште,  драмске, оперске и балетске продукције, неколико мањих позоришта и стручни филхармонијски оркестар.