Аутобус од DORTMUND до KARLSRUHE не пролази кроз друге градове или већа значајна места. На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 190 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 08 сати и 00 мин.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника. На линијама саобраћају аутобуси високе и средње туристичке класе док на краћим релацијама неки превозници организују путовање туристичким комбијима или малим аутобусима.
Ред вожње DORTMUND - KARLSRUHE постоји за следеће дане:
уторак
петак

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од DORTMUND до KARLSRUHE су:Barileva turist Priština.

Дортмунд

Карлсруе

Карлсрухе је са око 296.000 становника (2012) по величини други град савезне покрајине Баден-Њüрттемберг, седиште је окружне управе Карлсрухе те управе регије Миттлерер Оберрхеин (Средња горња долина Рајне). На западу граничи са савезном покрајином Фалачко Порајње, Рајна је граница измеду ових двеју савезних држава. Карлсрухе лежи у тринационалној регији Оберрхеин: Елзас у Француској, јужни и средњи Баден те јужно Фалачко Порајње у Немачкој и швајцарски кантони Басел-град, Басел-покрајина, Јура, Солотхурн и Ааргау; 5,9 милиона становника на 21.550км² површине.
Карлсрухе је планирани град (енгл. Нењ Тоњн) шта значи да је град изграђен на темељу плана, све улице и грађевине су изграђене истовремено, на простору који је пре градње био потпуно празан. У центру града се налази барокни дворац од којег се улице шире у облику лепезе или зрака сунца, одатле надимак - Фäцхерстадт (Град лепезе). Карлсрухе је познат као резиденција права, у њему се налазе Врховни и Уставни суд Савезне Републике Немачке.