Аутобус од DORTMUND до BOHUM не пролази кроз друге градове или већа значајна места. На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 20 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 30 мин.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника. На линијама саобраћају аутобуси високе и средње туристичке класе док на краћим релацијама неки превозници организују путовање туристичким комбијима или малим аутобусима.
Ред вожње DORTMUND - BOHUM постоји за следеће дане:
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од DORTMUND до BOHUM су:EURO ŠUNTIĆ.

Дортмунд

Бохум

Бохум (нем. Bochum) је град у Hемачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија.  Налази се у центру Рурске области. Бохум је један од четири града центара Рурске области и са готово 380.000 становника шести град по величини у Северној Рајни-Вестфалији, други град по величини у Вестфалији и налази се унутар 20 градова по величини у Немачкој. Број становника Бохума је 1905 прешао 100.000 становника и од тада је Бохум добио статус града.

У Бохуму се налази осам високошколских установа. Највећи и најпознатији је Рур-Универзитет Бохум, који је са преко 30.000 студената један од највећих Универзитета у Немачкој. Рур-Универзитет Бохум отворен је 1965. године као први новоотворени Универзитет у Савезној Републици Немачкој. Веома је познат Немачки музеј рударства, али и Позориште, Планетаријум, Немачки железнички музеј у Далхаузену и најуспешнији мјузикл на свету Starlight Express.