Аутобус од LINZ до MARIBOR не пролази кроз друге градове или већа значајна места. На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 341 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 04 сата и 40 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње LINZ - MARIBOR постоји за следеће дане:
уторак
петак

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од LINZ до MARIBOR су:Lasta Beograd.

Линц

Линц је град смештен у северном делу Аустрије, у покрајини Горња Аустрија.

Простире се на површини од 96,5 километара квадратних, а, у њему живи око 190 хиљада становника.

Линц је трећи град по величини у Аустрији, одмах иза Беча и Граца.

Линц је основан од стране Римљана, а, вековима је био значајни трговачки центар и седиште разних обласних господара, који су се смењивали.

Током владавине Хабзбуршког цара Фридриха III, у XV веку, Линц постаје престоница царства.

Значајни становници Линца били су, познати немачки астроном Јохан Кеплер, као и вођа нацистичке Немачке, Адолф Хитлер.

Линцу не недостаје туристичких знаменитости, чак их има више него би се могло очекивати од града те величине и броја становника. То су:

- Мариендом, највећа црква у Аустрији. Нео - готска архитектура је посебно импресивна по црквеној кули. Отворена је 1924. године, а, у њу стане 20 хиљада људи.

- Хауптплатз, највећи градски трг у Европи. На тргу се налази и "стуб куге", подигнут у знак сећања на страдале од ове, тада, опаке болести.

- Црква Светог Мартина, најстарија аустријска црква. Неки њени делови потичу из средине VIII века.

- Замак Линц који је саграђен 799. године. У њему је данас смештен музеј са сталном поставком старог оружја, инструмената, новца и других предмета.

- Мозартхаус, кућа Грофа Туна, у којој је током 1783. године Моцарт компоновао своју Линц симфонију.

- Лентос арт мусеум, најзначајнији музеј модерне уметности на простору Аустрије. У њему сталну поставку чини око 1 500 експоната из области сликарства, вајарства и фотографије.

- На око 20 км источно од Линца налази се Матхаузен - концентрациони логор из Другог светског рата, и, сведок је трагичних догађаја који су се ту догодили.

Линц је удаљен 30 км од чешке границе и 200 км од Беча. Управо због свог положаја - саобраћајног чворишта из којег се лако дође и до Немачке, са свим дестинацијама је повезан железницом и аутобуским превозом путника.

Марибор

Марибор (нем.: Марбург ан дер Драу) је град у Републици Словенији, с отприлике 113.000 становника, што га чини другим по величини градом у држави. Лежи на реци Драви.

Марибор је смештен на 269,5 м надморске висине. Представља регионално седиште покрајине Штајерске, која се заправо већим делом простире у суседној држави Аустрији. Град лежи на обе обале реке Драве, на месту где се састају планински масив Похорје, Дравско поље, планина Козјак те Словенске горице. Најближи већи град је аустријски Грац, око 60 км северно од Марибора.

Пријемом Словеније у ЕУ, 2007. укинута је гранична контрола између Аустрије и Словеније, па је тако и гранични прелаз Шентиљ, недалеко од Марибора, постао део историје.

Популарне туристичке занимљивости града укључују Мариборску катедралу која датира из 12. века, грађену у готском стилу те Мариборску градску већницу, изграђену за време ренесансе. Такође, ту је и дворац из 15. века .

Марибор је дом најстарије винове лозе на свету, која је стара више од 400 година, а носи име Стара трта. Такође, у бројним виноградима и воћњацима у ближој околини града нуди се домаће вино, као и комплетне услуге сеоског туризма.

Сваког јануара скијашки центар Мариборско Похорје домаћин је женског слалома и дивовских слаломских трка Светског алпинистичког скијашког купа, познатог као Златна лисица.

Сваке године у јуну се одржава фестивал Лент, на којем наступа велик број забављача, попут музичара и сл.