Аутобус од DIZELDORF до MANNHEIM не пролази кроз друге градове или већа значајна места. На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 110 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 05 сати и 00 мин.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника. На линијама саобраћају аутобуси високе и средње туристичке класе док на краћим релацијама неки превозници организују путовање туристичким комбијима или малим аутобусима.
Ред вожње DIZELDORF - MANNHEIM постоји за следеће дане:
уторак
среда
петак

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од DIZELDORF до MANNHEIM су:Barileva turist Priština.

Диселдорф

Диселдорф (нем. Düsseldorf) је град у немачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија. Главни град је покрајине Северна Рајна-Вестфалија.

Диселдорф лежи у срцу највеће немачке агломерације Рајна-Рур у којој живи 11-13 милона становника. Сам град има 580.250 становника (стање 30. јуна 2006), и по томе је девети највећи град земље.

Највиша тачка Диселдорфа је на надморској висини од 165 метара, док је најнижа тачка на обали Рајне: 28 метара. Средња надморска висина је 38 метара.. Површина општине износи 217,2 km². Диселдорф се већим делом налази на десној обали Рајне (217 km² на десној, 13 km² на левој обали), на месту где се у њу улива река Дисел. Сама реч Диселдорф значи „село на Диселу“.

У граду је седиште многих великих компанија: Хенкел (хемија), E.ON (енергија), Рајнметал (металургија), Водафон (телекомуникације), ЛТУ (аеро-транспорт) итд. У граду послује преко 5000 страних компанија. Ту је присутно и 170 банака, од тога 50 страних. Пословни торањ Араг је висок 124,9 метара. У Диселдорфу живи колонија од 7000 Јапанаца, највећа у Европи.

Манхајм

Аутобуска станица у Манхајму је смјештена у улици Хеинрицх-вон-Степхан-Страßе 6, 68161 Маннхеим. Манхајм је универзитетски град са око 320.000 становника. После Штутгарта, то је други по величини град у немачкој савезној држави Баден-Виртемберг.Манхајм је град „квадрата”,који је у 17. веку на подручју између Дворца и реке Некар испланиран и саграђен у облику решеткасте мреже улица. Манхајм нуди огроман број знаменитости, културу, уметност и кулинарство, манифестације и забаву, живот и стилове - укратко: дух и уживање „на квадрат”. Сензацију представља и музејска сцена Манхајма, коју обележавају три велика музеја: Музеј Рајс-Енгелхорн, технички музеј Тецхносеум и Уметничка хала. Аутобуска станица у Манхајму садржи шалтере за продају карата, продавницу, банкомате,гардеробу и тоалет. Испред аутобуске станице сачекат ће Вас такси служба.

 

Адреса: Хеинрицх-вон-Степхан-Страßе 6, 68161 Маннхеим

Телефон: +49(0)621 462 59 22