Аутобус од DIZELDORF до BOHUM пролази између осталог и кроз градове ДОРТМУНД (зависно од руте линије). На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 145 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 01 сат и 45 мин.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника. На линијама саобраћају аутобуси високе и средње туристичке класе док на краћим релацијама неки превозници организују путовање туристичким комбијима или малим аутобусима.
Ред вожње DIZELDORF - BOHUM постоји за следеће дане:
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од DIZELDORF до BOHUM су:EURO ŠUNTIĆ.

Диселдорф

Диселдорф (нем. Düsseldorf) је град у немачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија. Главни град је покрајине Северна Рајна-Вестфалија.

Диселдорф лежи у срцу највеће немачке агломерације Рајна-Рур у којој живи 11-13 милона становника. Сам град има 580.250 становника (стање 30. јуна 2006), и по томе је девети највећи град земље.

Највиша тачка Диселдорфа је на надморској висини од 165 метара, док је најнижа тачка на обали Рајне: 28 метара. Средња надморска висина је 38 метара.. Површина општине износи 217,2 km². Диселдорф се већим делом налази на десној обали Рајне (217 km² на десној, 13 km² на левој обали), на месту где се у њу улива река Дисел. Сама реч Диселдорф значи „село на Диселу“.

У граду је седиште многих великих компанија: Хенкел (хемија), E.ON (енергија), Рајнметал (металургија), Водафон (телекомуникације), ЛТУ (аеро-транспорт) итд. У граду послује преко 5000 страних компанија. Ту је присутно и 170 банака, од тога 50 страних. Пословни торањ Араг је висок 124,9 метара. У Диселдорфу живи колонија од 7000 Јапанаца, највећа у Европи.

Бохум

Бохум (нем. Bochum) је град у Hемачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија.  Налази се у центру Рурске области. Бохум је један од четири града центара Рурске области и са готово 380.000 становника шести град по величини у Северној Рајни-Вестфалији, други град по величини у Вестфалији и налази се унутар 20 градова по величини у Немачкој. Број становника Бохума је 1905 прешао 100.000 становника и од тада је Бохум добио статус града.

У Бохуму се налази осам високошколских установа. Највећи и најпознатији је Рур-Универзитет Бохум, који је са преко 30.000 студената један од највећих Универзитета у Немачкој. Рур-Универзитет Бохум отворен је 1965. године као први новоотворени Универзитет у Савезној Републици Немачкој. Веома је познат Немачки музеј рударства, али и Позориште, Планетаријум, Немачки железнички музеј у Далхаузену и најуспешнији мјузикл на свету Starlight Express.