Аутобус од DIZELDORF до DUISBURG не пролази кроз друге градове или већа значајна места. На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 26 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 45 мин.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника. На линијама саобраћају аутобуси високе и средње туристичке класе док на краћим релацијама неки превозници организују путовање туристичким комбијима или малим аутобусима.
Ред вожње DIZELDORF - DUISBURG постоји за следеће дане:
понеdељак
уторак
среда
четвртак
петак
субота
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од DIZELDORF до DUISBURG су:Croatia Bus Zagreb za promet i turizam d.o.o.

Диселдорф

Диселдорф (нем. Düsseldorf) је град у немачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија. Главни град је покрајине Северна Рајна-Вестфалија.

Диселдорф лежи у срцу највеће немачке агломерације Рајна-Рур у којој живи 11-13 милона становника. Сам град има 580.250 становника (стање 30. јуна 2006), и по томе је девети највећи град земље.

Највиша тачка Диселдорфа је на надморској висини од 165 метара, док је најнижа тачка на обали Рајне: 28 метара. Средња надморска висина је 38 метара.. Површина општине износи 217,2 km². Диселдорф се већим делом налази на десној обали Рајне (217 km² на десној, 13 km² на левој обали), на месту где се у њу улива река Дисел. Сама реч Диселдорф значи „село на Диселу“.

У граду је седиште многих великих компанија: Хенкел (хемија), E.ON (енергија), Рајнметал (металургија), Водафон (телекомуникације), ЛТУ (аеро-транспорт) итд. У граду послује преко 5000 страних компанија. Ту је присутно и 170 банака, од тога 50 страних. Пословни торањ Араг је висок 124,9 метара. У Диселдорфу живи колонија од 7000 Јапанаца, највећа у Европи.

Дуизбург

Дуизбург (нем. Дуисбург) је град у немачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија у западном делу Рурске области. Има највећу континенталну луку у Европи. Општина има 502.522 становника (2005). Град је познат по челичанама. Око 34,4% челика у Немачкој производи се у Дуизбургу.

Дуизбург има највећу континенталну луку на свету. Превезе се 40 милиона тона терета са 20.000 бродова. Лука има површину од 7,4 км². Повезан је добро са ауто-путевима и са железницом.

Поред Диселдорфа Дуизбург је седиште Немачке опере на Рајни, једне од највећих опера у Немачкој. Дуизбуршки филхармонијски оркестар ужива међународни углед.

Град се налази на надморској висини од 33 метра. Површина општине износи 232,8 км².