Диселдорф

Диселдорф (нем. Düsseldorf) је град у немачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија. Главни град је покрајине Северна Рајна-Вестфалија.

Диселдорф лежи у срцу највеће немачке агломерације Рајна-Рур у којој живи 11-13 милона становника. Сам град има 580.250 становника (стање 30. јуна 2006), и по томе је девети највећи град земље.

Највиша тачка Диселдорфа је на надморској висини од 165 метара, док је најнижа тачка на обали Рајне: 28 метара. Средња надморска висина је 38 метара.. Површина општине износи 217,2 km². Диселдорф се већим делом налази на десној обали Рајне (217 km² на десној, 13 km² на левој обали), на месту где се у њу улива река Дисел. Сама реч Диселдорф значи „село на Диселу“.

У граду је седиште многих великих компанија: Хенкел (хемија), E.ON (енергија), Рајнметал (металургија), Водафон (телекомуникације), ЛТУ (аеро-транспорт) итд. У граду послује преко 5000 страних компанија. Ту је присутно и 170 банака, од тога 50 страних. Пословни торањ Араг је висок 124,9 метара. У Диселдорфу живи колонија од 7000 Јапанаца, највећа у Европи.

Аугзбург

Аугсбург (баварски и немачки: Аугсцхбург) град је у Немачкој на југозападу савезне државе Баварске и седиште владе управног подручја Швабен.
Овај универзитетски град је након Трира други најстарији град Немачке. Са 262.992 становника (учешће странаца је око 16,7%), Аугсбург је након Минхена и Нирнберга трећи баварски град по величини. Данашњи назив града потиче од римског насеља Аугуста Винделицорум, које је као војни логор основао римски цар Аугуст 15. године п.н.е
Аугсбург је једини немачки град с властитим законски изгласаним празником  (Аугсбуршки дан мира или Фриеденфест) који се слави дана 8. августа.