Аутобус од ОСИЈЕК до СЛАВОНСКИ БРОД пролази између осталог и кроз градове ЂАКОВО (зависно од руте линије).Први аутобус креће у 11:45, док последњи полазак можете ухватити у 21:00. Дужина пута је око 99 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 01 сат и 35 мин.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника. На линијама саобраћају аутобуси високе и средње туристичке класе док на краћим релацијама неки превозници организују путовање туристичким комбијима или малим аутобусима.
Ред вожње ОСИЈЕК - СЛАВОНСКИ БРОД постоји за следеће дане:
понеdељак
уторак
среда
четвртак
петак
субота
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од ОСИЈЕК до СЛАВОНСКИ БРОД су:AUTO PODUZEĆE Z. Imotski, Globtour Međugorje, PANTURIST D.D. Osijek, ČRNJA TOURS d.o.o. Rovinj.

Осијек

Осијек град у Хрватској, који је добио име по називу „осека“, месту где је речни водостај нижи и погоднији за развој града. У Осијеку данас живи око 100.000 становника, смештен у подунавској равници на десној обали реке Драве, 22км од ушћа у Дунав. Као највећи град у источној Хрватској представља његов финансијски, управни и индустриjски центар.
Осијек има континенталну климу где су зиме дуге и хладне а, лета топла. Просечна темература је 11°C.
Град са богатом историјском и културном баштином је и најзеленији град у Хрватској. Са својих 17 паркова, плени лепотом. Осјечка Тврђа, изграђена почетком XVIII века у барокном стилу, шеталиште уз реку Драву, које се налази готово у самом граду проглашено је за најлепше шеталиште у Хрватској.
Осјек је у XIX веку доживио културни и економски процват. Изграђена је зграда Хрватског народног позоришта и низ других културних установа. Био је први град у Хрватској чијим се улицама кретао трамвај. Уз Загреб је и данас јединини град на чијим улицама можете видети електрично возило. 
Цркве светог Петра и Павла је велелепна грађевина. Њен торањ је висок 90 метара. Саграђена је крајем XIX вијека.
Преко пута цркве налази се Жупанијска улица, којом доминирају две значајне зграде.Зграда народног позоришта са дугом и богатом традицијом. Изграђена1866. године у венецијанском стилу гдје је прва позоришна сезона почела је 1907. године. И зграда Жупанијске скупштине, највећа класистичка зграда рађена према нацрту архиктекте Хилда. 
Трг Анте Старчевића, средишњи градски трг ког краси фонтана, свечано је отворен 2005. године. 
Осијек је центар путовања регијом средњег подунавља. Нови аутобуски колодвор Осијек смештен у улици Бартола Кашића бр.70 свечано отворен 2011. године, модерно је опремљен и лепо организован. Аутобусом из Осијека до Београда или из Осијека до Новог Сада, је најбољи начин да уз удобну вожњу уживате разгледајући околину.
 

Славонски Брод