Аутобус од ОСИЈЕК до ШИД не пролази кроз друге градове или већа значајна места. Први аутобус креће у 07:00, док последњи полазак можете ухватити у 17:00. Дужина пута је око 80 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 02 сата и 01 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника. На линијама саобраћају аутобуси високе и средње туристичке класе док на краћим релацијама неки превозници организују путовање туристичким комбијима или малим аутобусима.
Ред вожње ОСИЈЕК - ШИД постоји за следеће дане:
понеdељак
уторак
среда
четвртак
петак
субота
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од ОСИЈЕК до ШИД су:Lasta Beograd.

Осијек

Осијек град у Хрватској, који је добио име по називу „осека“, месту где је речни водостај нижи и погоднији за развој града. У Осијеку данас живи око 100.000 становника, смештен у подунавској равници на десној обали реке Драве, 22км од ушћа у Дунав. Као највећи град у источној Хрватској представља његов финансијски, управни и индустриjски центар.
Осијек има континенталну климу где су зиме дуге и хладне а, лета топла. Просечна темература је 11°C.
Град са богатом историјском и културном баштином је и најзеленији град у Хрватској. Са својих 17 паркова, плени лепотом. Осјечка Тврђа, изграђена почетком XVIII века у барокном стилу, шеталиште уз реку Драву, које се налази готово у самом граду проглашено је за најлепше шеталиште у Хрватској.
Осјек је у XIX веку доживио културни и економски процват. Изграђена је зграда Хрватског народног позоришта и низ других културних установа. Био је први град у Хрватској чијим се улицама кретао трамвај. Уз Загреб је и данас јединини град на чијим улицама можете видети електрично возило. 
Цркве светог Петра и Павла је велелепна грађевина. Њен торањ је висок 90 метара. Саграђена је крајем XIX вијека.
Преко пута цркве налази се Жупанијска улица, којом доминирају две значајне зграде.Зграда народног позоришта са дугом и богатом традицијом. Изграђена1866. године у венецијанском стилу гдје је прва позоришна сезона почела је 1907. године. И зграда Жупанијске скупштине, највећа класистичка зграда рађена према нацрту архиктекте Хилда. 
Трг Анте Старчевића, средишњи градски трг ког краси фонтана, свечано је отворен 2005. године. 
Осијек је центар путовања регијом средњег подунавља. Нови аутобуски колодвор Осијек смештен у улици Бартола Кашића бр.70 свечано отворен 2011. године, модерно је опремљен и лепо организован. Аутобусом из Осијека до Београда или из Осијека до Новог Сада, је најбољи начин да уз удобну вожњу уживате разгледајући околину.
 

Шид

Шид је градско насеље у општини Шид, у Сремском округу, смештен на падинама Фрушке горе.

Надморска висина је 104 м. То је седиште најзападније општине Срема, а налази се између реке Дунав и обронака Фрушке горе на северу и реке Саве на југу. Област на којој је изграђен Шид је воћарско виноградарски крај, са великим винским подрумом. У склопу пољопривреде развијена је и прехрамбена индустрија, посебно прерада жита, савремена индустријска кланица (која је затворена као и већина великих предузећа после демократских промена 2000-те) и фабрика за производњу јестивог уља, као и текстилна индустрија и трикотажа (такође затворена после демократских промена 2000-те). У граду се налази спомен кућа и галерија познатог сликара Саве Шумановића. Према свом положају, општина привредно гравира Бачкој Паланци као већем економском и културном центру у непосредној близини.

Овде се налазе Железничка станица Шид, Туристичка организација Шид и Културно образовни центар Шид.

У Граду постоји низ установа од културног значаја. Најважнији православни храм је Црква светог Николе. Овде се налазе Црква Успенија Пресвете Богородице у Шиду и Црква Светог великомученика Кнеза Лазара у Шиду. У Шиду делује Хрватско културно друштво "Шид" основано 2010 године.