Аутобус од МАЛМЕ до НОВИ ПАЗАР не пролази кроз друге градове или већа значајна места. На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 2174 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 01 дан08 сати и 30 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње МАЛМЕ - НОВИ ПАЗАР постоји за следеће дане:
понеdељак
уторак
петак
субота

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од МАЛМЕ до НОВИ ПАЗАР су:Lasta Beograd.

Малме

Малме је трећи по величини град у Шведској. Налази се на крајњем југу државе, на обали мореуза Ересунда, простире се на површини од 335, 14 квадратних километара, а у њему живи око 287 000 становника. Малме је веома развијен град, и популарна туристичка дестинација.

Сматра се да је Малме основан у 13.-ом  веку а најстарији сачувани записи о статусу града датирају из 1353. када је град био под влашћу Данске државе. Малме је вековима био други по величини град те земље, док није постао део Шведске Роскилдским миром 1658. године.

Малме се почиње јаче развијати крајем 18. века кад се гради модерна лука. Средином 19. века се гради железница и почиње развијати индустрија, те град брзо расте и постаје најважнији центар јужне Шведске. Почетком 20. вка град и даље брзо расте и има једно од највећих бродоградилишта на свету. Крајем 20. века град почиње губити становништво због благог привредног стагнирања. 1992. је у граду одржано такмичење за Песму Евровизије. 2000. је саграђен мост преко Ересунда који је град повезао с Копенхагеном. 

Малме је град културе и незаборавне забаве. Ово је град испуњен борјним културно – историјским знеменитостима, али и ресторанима са најукуснијом шведском и интернационалномкухињом, кафићима за опуштање од дугих шетњи, и ноћним клубовима у којима провод траје до раних јутарњих сати. Малме је савршена дестинација за сјајно уживање, и стога се препоручује за све који желе да доживе предивно путовање.

Шта посетити у Малмеу?

  1. Сторторгет је трг , и једна од омиљених атракција за све туристе. Градски центар окружен је старим градом, а овде се може видети статуа краља Карла X. Изграђен је 1536. године, и ускоро је постао највећи градски трг у Скандинавији.
  2. Лила Торг је место забаве. Ово је центар ноћног живота у Малмеу, а такође је испуњен са великим бројем ресторана. Лила торг је окружен грађевинама из периода од 1600 – 1800. године, а ту се налазе и разне продавнице са занатским производима и храном.
  3. Санкт Петрикyркан ( Црква Светог Петра )је готичка црква из четрнаестог века, и најстарија је зграда у Малмеу.
  4. Малмохус Слотт је био дворац данског краља Кристијана ИИИ, и ово је један од најочуванијих ренесансних двораца у Скандинавији. Изграђен је између 1536. и 1542. године. Данас се у њему налази неколико музеја, од којих се посебно истичу Поморски музеј и Музеј уметности.
  5. Опера је једна од највећих оперских кућа у Скандинавији. Зграда у којој се налазе опера и музички театар изграђена је у периоду од 1933. до 1944. године. Дворана има облик амфитеатра, а једна од атракција јесу чувене мермерне степенице.
  6. Фолкетс парк је познати забавни парк, који од априла до септембра нуди незаборавно уживање за целу породицу.
  7. Турнинг Торсо је торањ изграђен 2005. године, и највиша је грађевина у Скандинавији. Са торња се пружа величанствен поглед, а видљив је чак и гавни град Данске, Копенхаген.

Нови Пазар

Нови Пазар налази се на 297 км јужно од Београда, на деоници старог пута који преко Ибарске магистрале води према Подгорици и Јадранском мору. Лоциран је у звездастој долини река Јошанице, Рашке, Дежевске и Људске, на надморској висини од 496 м. Окружен је високим планинама Голијом и Рогозном и Пештерском висоравни.


Нови Пазар има бурну и богату прошлост. Посебну вредност овог мултиетничког и мултикултурног простора, где се сусрећу западна и источна цивилизација, чине бројни културно-историјски споменици. Археолошки налази говоре да је ово подручје било насељено још од каменог доба - налаз Напреље, преко гвозденог доба - налаз Смолучка пећина и раноантичког доба - Новопазарски налаз, те налазишта остатака касноантичких и средњовековних утврђења Јелеч и Рас.


Друштвена привреда углавном не ради, за разлику од приватног сектора који је веома развијен. Највећи ресурс Новог Пазара су креативни људи, који су током последњих деценија, без ичије помоћи, основали велики број приватних малих и средњих предузећа, чији је број преко 6.000. Преко 500 приватних предузећа се бави производњом одеће, обуће и намештаја, а остала претежно услужним делатностима и трговином. Значајну улогу имају и транспорт робе и путнички саобраћај са преко 2.650 фирми за превоз робе и путника. 


Уз природне и људске ресурсе, као и бројне споменике културе, Нови Пазар има велике потенцијале за одржив развој - производњу здраве хране и развој свих видова туризма. 


Аутобуска станица Нови Пазар се налази у непосредној близини центра града. По садржајима које нуди својим посетиоцима, спада у 3. категорију станица. 

Важне информације:

Аутобуска станица Нови Пазар
Адреса: Омладинска, 36300 Нови Пазар
Број телефона за информације: +381 (0)20 25 963