Бохум

Бохум (нем. Bochum) је град у Hемачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија.  Налази се у центру Рурске области. Бохум је један од четири града центара Рурске области и са готово 380.000 становника шести град по величини у Северној Рајни-Вестфалији, други град по величини у Вестфалији и налази се унутар 20 градова по величини у Немачкој. Број становника Бохума је 1905 прешао 100.000 становника и од тада је Бохум добио статус града.

У Бохуму се налази осам високошколских установа. Највећи и најпознатији је Рур-Универзитет Бохум, који је са преко 30.000 студената један од највећих Универзитета у Немачкој. Рур-Универзитет Бохум отворен је 1965. године као први новоотворени Универзитет у Савезној Републици Немачкој. Веома је познат Немачки музеј рударства, али и Позориште, Планетаријум, Немачки железнички музеј у Далхаузену и најуспешнији мјузикл на свету Starlight Express.

Добој

Autobuska stanica Doboj nalazi se na magistralnom putu Sarajevo - Bosanski Brod. Doboj predstavlja čvorište velikog broja polazaka i to prema Beogradu, Sarajevu, Banja Luci, Podgorici i Zagrebu. Stanica poseduje natkrivene perone, caffe bar, restoran, prodavnicu i čekaonicu. Izlaz na perone je kontrolisan i nije moguć bez vozne karte. Radno vrijeme biletarnice je od 00h do 24h.

 

Autobuska stanica Doboj poseduje:

 Caffe i restoran
 Prodavnicu
 Parking
 -  Toalet

 Taxi stanicu



Adresa: Svetog Save bb, Doboj 74000, Bosna i Hercegovina

Phone: +387 53 241 399