Аутобус од LOZANA до SLAVONSKI BROD не пролази кроз друге градове или већа значајна места. На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 1072 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 20 сати и 00 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње LOZANA - SLAVONSKI BROD постоји за следеће дане:
четвртак
недеља

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од LOZANA до SLAVONSKI BROD су:Croatia Bus Zagreb za promet i turizam d.o.o.

Лозана

Престоница швајцарског кантона Вауд налази се на Женевском језеру, у непосредном суседству светских монденских центара Женеве, Монтреа и Вевеја. Лозана је живописан студентски град, туристичка атракција, и седиште Међународног олимпијског комитета и два велика универзитета.

Лозана је у француском језичком подручју, али већина људи говори и швајцарско-немачки и италијански. С обзиром да се у школама учи енглески, овде сасвим сигурно нећете имати проблема са споразумевањем.

Прво насеље на лозанском брду је настало још у каменом добу, а историјски подаци говоре о римском војном кампу Лаусанна који се налазио у самом подножју данашњег централног брда ближе језеру, на месту садашњег села Видy.

У Средњем веку град се полако померао ка брду одакле га је било лакше бранити, и убрзо је почео да му расте значај као месту које се налази на важном путу између Италије и северног мора. То је био први велики град северно од планинског превоја Ст. Бернард.

Године 1538. Војвода Савојски је изгубио Лозану, и она је пала под власт кантона Берн, што је све био део тактике да се ојача југозападна граница. Тако је и остало све до краја 18. века када је Лозана поново стекла независност након инвазије Наполеона Бонапарте на Берн. На крају, 1803. град је примљен у чланство швајцарске конфедерације, као главни град кантона Вауд.

У последњих 150 година, цео појас од Лозане до града Монтреуx, (Швајцарска ривијера) постао је стециште писаца, уметника, и музичара, од Шелијевих до Лорда Бајрона. Урбана легенда каже да је Франкенштајн написан баш овде. Овде су обитавали и Ернест Хемингвеј, који је ту проводио зимски одмор у време када је писао Покретни празник, као и Чарли Чаплин, који је од средине 1930их живео у граду Вевеy.

Славонски Брод