Бечеј

Бечеј, град који броји скоро 250 000 становника се налази у покрајини републике Србије, Војводини. Смештен је између Новог Сада и Суботице, на раскршћу жељезничких и друмских путева. Бечеј је важан екиномски центар. Велико насеље на десној обали Тисе, панонски град, друштвено и културно средиште Војводине. 
Град Бечеј је стар више од 900 година. На територији данашњег града и његовој околини живот одвијао кроз готово све културе. У граду се могу видети бројни културно историјски споменици, монументалне цркве, народна библиотека, градски музеј.
У општини је добро развијена пољопривреда захваљујући типично равничарским богаствима.

Сремска Митровица

Сремска Митровица је седиште града Сремске Митровице у Сремском округу. Митровица је и највећи град у Срему, административни центар Сремског округа и један од најстаријих градова у Војводини и Србији. Град је смештен на левој обали реке Саве. 

Град се налази у северозападном делу Србије и југозападном делу Војводине, на контакту трију различитих морфолошких целина: сремске равнице, мачванске равнице и фрушкогорског побрђа.

Налази се на веома повољном месту, свега 75 км од главног града земље, Београда.

Сремска Митровица као град богат историјом и традицијом и као средиште једног од округа у Србији има развијену мрежу културних и образовних установа и низ култуних дешавања. Васпитно-образовне установе чине основу од значаја за културни живот овог краја.

Установе Културе: Од установа културе треба споменути:

Музеј Срема,
Галерију „Лазар Возаревић“,
Градску библиотеку „Глигорије Возаревић“,
Позориште „Добрица Милутиновић“,
Установу за културу „Сирмијумарт“,
Историјски архив „Срем“,
Завод за заштиту споменика културе.
Сремска Митровица је и „музеј под отвореним небом“ у коме су остаци античке римске престонице, грађевине барокне и класицистичкеархитектуре 18. века и 19. века, као и Спомен-парк (Спомен-гробље), дело једног од најпознатијих југословенских архитекти послератног споменичког градитељства Богдана Богдановића, подигнут 1960. године.