Аутобус од ХАЛМСТАД до КРАЉЕВО не пролази кроз друге градове или већа значајна места. На овој релацији постоји само један полазак. Дужина пута је око 2264 km. Просечно трајање путовања по реду вожње је 01 дан08 сати и 30 мин. С обзиром да аутобус прелази преко граничног прелаза могућа су и дужа задржавања у периоду туристичке сезоне. Обавезно понесите идентификациона документа. Посада аутобуса ће креирати списак имена путника пре преласка границе.
Пртљаг се обично плаћа по торби на свим поласцима у зависности од превозника.
Аутобуси су углавном високе туристичке класе са климом, АБС-ом, удобним путничким седиштима и сл.
Ред вожње ХАЛМСТАД - КРАЉЕВО постоји за следеће дане:
понеdељак
петак

Аутобуски превозници који саобраћају на релацији од ХАЛМСТАД до КРАЉЕВО су:Lasta Beograd.

Халмстад

Халмстад је град у Шведској, у југозападном делу државе. Град је у оквиру Халандског округа и његово је управно седиште и највећи град. Халмстад је истовремено и седиште истоимене општине.

Халмстад се налази у југозападном делу Шведске и Скандинавског полуострва. Од главног града државе, Стокхолма, град је удаЉен 500 км југозападно.

Халмстад се сместио на источној обали Категата, дела Северног мора. На датом месту се у море улива речица Ране. Градско подручје је бреговито, а надморска висина се креће 0-40 м.

Клима у Халмстаду је континентална са утицајем мора и крајњих огранака Голфске струје. Стога су зиме блаже, а лета свежија у односу на дату географску ширину.

Халмстад се образовао на ушћу реке Нисан у Категат, залив Северног мора.Река је на том месту створила добре услове за природну луку, што је омогићило развој града. Река дели град на западни и источни део.

Халмстад се први пут помиње 1231. године. 1320. године започео је развој трговишта на датом месту. У овом раздобЉу град и околина су у поседу Данске.

1619. је скоро читав град изгорео, изузев градског дворца, цркве и неколико камених кућа.

После споразума у Роскилдеу 1658. године Шведска добија подручја на данашњем југу државе, па се Халмстад припаја Шведској.

После два века таворења поновни замах Халмстад доживљава у другој половини 19. века са доласком индустрије и железнице. Ово благостање траје и дан-данас.

Халмстад је данас град средње величине за шведске услове. Град има око 59.000 становника , а градско подручје, тј. истоимена општина има око 93.000 становника. Последњих деценија број становника у граду расте.

До средине 20. века Халмстад су насељавали искључиво етнички Швеђани. Међутим, са јачањем усељавања у Шведску, становништво града је постало шароликије, али опет мање него у случају већих градова у држави.

Данас је Халмстад савремени град са посебно развијеном индустријом. Последње две деценије посебно се развијају трговина, услуге и туризам.

Краљево

На ушћу три реке: Ибар, Западна Морава и Рибница, Краљево је десети највећи град у Србији. Заједно за Крагујевцом и Чачком, Краљево је важан културни и административни центар Централне Србије. Најпознатије туристичке атракције су православни манастри Жича, који се налази 5км од центра града и Врњачка Бања, најпознатија бања у Србији. Такође, Краљево је раскрсница важних путева.

Аутобуска станица се налази у улици Октобарских жртава, у непосредној близини железничке станице и центра града. С обзиром на добро развијену мрежу градског превоза и постојање такси служби, аутобуска станица Краљево је добро повезана са централном града. По садржајима које нуди својим посетиоцима, спада у 3. категорију станица и друга је по величини у Србији. У непосредној близини аутобуске станице налазе се Спомен парк Краљево и хотел "Ботика".

 

Важне информације

Аутобуска станица Краљево
Адреса: Октобарских жртава
Радно време: 04:00 - 24:00 х
Број телефона за информације: +381 (0)36 313 444
Број телефона за резервације карата: +381 (0)36 331 132