Alexa Certify

BLOG

Марибор - град у природи

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/maribor-grad-u-prirodi-112909-750x250.jpg

Марибор - град у природи

Разно , 0 Коментара Feb 25, 2023

Изграђен уз реку Драву, окружен шумама планинског масива Похорја, зеленилом Дравског поља, Марибор је рај за љубитеље природе.

То је други по величини град у Словенији, што га чини једним од ретких већих градова у којима можете активно истраживати природу и уживати у миру и зеленилу.

У корену свог имена Марибор значи тврђава. Због своје добре локације, некада се сматрао важним трговачким центром. Марибор се у историјским списима помиње већ 1164. године пре нове ере, где се наводи да је територија овог града била насељена још у праисторијско доба. Винова лоза која се протеже кроз стари део града, уз Драву, уписана је у Гинисову књигу рекорда као најстарија на свету – процењено је да је стара преко 400 година. 

Марибор је град који се може посетити за један дан. Стога је то добра дестинација за једнодневни излет. Аутобус је одлично средство превоза за једнодневне излете, а ред вожње можете увек проверити на порталу https://busticket4.me/. Аутобуска карта Вам стиже на електронску адресу. 

Познат је по лековитим водама и бројним спа центрима, који су постали стандардни део итинерара оних који га посећују. А има шта да се посети – скијашка стаза Мариборско Похорје, која пролази готово кроз центар града; Мариборски дворац, који непромењен одолева времену још од 15. века; Мариборска катедрала Жупа Столна и Фрањевачка катедрала које су најзаступљеније грађевине на разгледницама овог града.

Наравно, посетићете и главни градски трг, на коме се налази споменик Кужно знамење и зграда старе градске скупштине, Ротовж. А ту су и три куле које су служиле као део утврђења старог града из 14, 15. и 16. века – Јеврејска, Црна и Кула Осуде, где су вештице осуђиване у средњем веку. 

Као и сваки град чији центар краси река, и Марибор се може похвалити прелепим мостовима. Реку Драву можете прећи преко Старог моста, Титовог моста и Железничког моста.

Аутобуска станица Марибор је зграда изузетне лепоте. Званично је отворена 1989. године и препозната као једна од најмодернијих и најлепших у Европи. Осим фреквентних градских и међуградских линија, готово да нема земље у Европи до које се не може стићи аутобусом из Марибора. 

Као агенција чија је делатност продаја аутобуских карата путем интернета, нудимо Вам директне поласке за Марибор из следећих градова: 

Загреб – Марибор: https://busticket4.me/SR/1371-2055-132-0-0/0-1/Zagreb-Maribor/

Сарајево – Марибор: https://busticket4.me/SR/1309-2055-132-0-0/0-1/Sarajevo-Maribor/ 

Бања Лука - Марибор: https://busticket4.me/SR/1283-2055-132-0-0/0-1/Banja_Luka-Maribor/ 

Подгорица - Марибор: https://busticket4.me/SR/1121-2055-132-0-0/0-1/Podgorica-Maribor/ 

 

Коментари

За овај блог нема коментара.

НАЈЧИТАНИЈЕ

КАТЕГОРИЈЕ

АРХИВА