Alexa Certify

BLOG

Najlepše plaže Splita

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/najlepse-plaze-splita-112995-750x250.jpg

Najlepše plaže Splita

Туристичке дестинације , 0 Коментара May 12, 2023

Сплит је јединствен по много чему – љубави коју му његови становници исказују, песмама којима је опеван, билом бојом којом слави победе, вековним културним наслеђем. Бројни су разлози због којих туристи бирају да га посете, а међу њима је свакако и доступност плажа чија је морска вода чиста као на острвима – чак иако се налазе у самом центру града који насељава више од 200 хиљада становника.

Купачима је готово цела обала Сплита на располагању за уживање у пливању и роњењу. Штавише, плаже су разнолике, па се може бирати између пешчаних, шљунковитих, каменитих, посећених или скривених.

Како бисте стигли до Сплита, консултујте портал busticket4.me и ред вожње аутобус за Сплит. Спремите се за летњи угођај пливања и пицигина и не пропустите да посетите плаже о којима пишемо.

Плажа Трстеник смештена је у источном делу Сплита. Налази се између плажа Жњан и Бачвице. Лепота сплитске обале састоји се и у томе што је већина плажа међусобно повезана, па је и Трстеник са Бачвицама повезана лепом пешачком стазом. До плаже се може стићи и градским аутобусом.

Ова плажа се налази у центру града, али како није од оних које су најпространије, не налази се ни на попису најпосећенијих. Дужина њене обале је 400 метара, улаз у воду је гладак, дубина мора се постепено повећава, а сама вода је бистра као суза. Ипак, треба бити опрезан јер ова шљунковита плажа у води има много јежева и крупнијег камења, па стопала могу да "страдају".

Плажа Трстеник; извор фотографије: rezerviraj.hr

Бачвице је назив градског насеља у средишњем делу Сплита, иако посетиоци град тај топоним више везују за истоимену плажу. Специфичности Бачвице су бројне – налази се надомак центра града, вода је мале дубине више десетина метара од обале, а плажа је и седиште Светског првенства у пицигину које се одржава једном годишње. Истраживања указују на то да је хрватски тим редовни фаворит такмичења и најчешћи победник првенства.

Пицигин је надалеко позната игра лоптом, карактеристична за сплитске пешчане плаже, која се игра у свако годишње доба. Нашла се на списку UNESCO заштићене нематеријалне баштине, а циљ игре је што дуже додавање лопте без додиривања морске или пешчане површине - налик одбојци, с тим што је лопта значајно мања. 

Плажа Каштелат смештена је испод брда Марјан, два километра удаљена од центра Сплита. До плаже можете доћи аутомобилом, аутобусом, бициклом, али можете се одлучити и да пешачите тим пре што је стаза за пешаке уз обалу и пружа изузетан угођај. Сама плажа прекривена је ситним шљунком, вода је чиста, мирна, неретко тиркизне боје. Због таквих карактеристика, чести су јежеви унутар мора, те будите опрезни.

Бесплатан је улаз на плажу, употреба туш кабина и свлачионица, а могуће је изнајмити сунцобране и лежаљке, чамце и кајаке. Део плаже је могуће користити у пратњи кућних љубамаца. На плажи се налази ресторан који нуди домаћа јела и посластице, а вечери су обично резервисане за журке до раних јутарњих сати.

Плажа Бене, Марјан; извор фотографије: rezerviraj.hr

Плажа Бене, односно Марјан, носи два назива и налази се у средишњем делу парк-шуме, градског брда Марјан. Плажа је разнолика по питању површине обалног дела – делом је стеновита, делом пешчана. Бројни су садржаји којима располаже – тениски и терени за мали фудбал, забавни парк за децу, ресторан, бар, кабине за пресвлачење, тушеви, тоалети и пијаћа вода. Особе с инвалидитетом имају олакшан приступ обали. Плажа је намењена људима који цене мир и уживање у хладу природе.

Жњан је најпространија сплитска плажа. Окупља све генерације Сплићана и гостију, јер је шљунковита, дугачка неколико километара и располаже бесплатним простором за паркирање аутомобила. Посебно је популарна код млађе популације, због бројних новоотворених плажних барова који раде до касно у ноћ.

Као агенција чија је делатност продаја аутобуске карте онлине, нудимо Вам поласке за следеће дестинације:

Загреб - Сплит - https://busticket4.me/SR/1371-1349-132-0-0/0-1/Zagreb-Split/

Дубровник – Сплит - https://busticket4.me/SR/1346-1349-132-0-0/0-1/Dubrovnik_-Split/

Улцињ - Сплит - https://busticket4.me/SR/1167-1349-132-0-0/0-1/Ulcinj-Split/

Београд – Сплит https://busticket4.me/SR/1213-1349-132-0-0/0-1/Beograd-Split/

Подирца - Сплит https://busticket4.me/SR/1121-1349-132-0-0/0-1/Podgorica-Split/

Сарајево - Сплит https://busticket4.me/SR/1309-1349-132-0-0/0-1/Sarajevo-Split/

Задар – Сплит https://busticket4.me/SR/1351-1349-132-0-0/0-1/Zadar-Split/

Тузла – Сплит https://busticket4.me/SR/2089-1349-132-0-0/0-1/Tuzla-Split/

 

 

Коментари

За овај блог нема коментара.

НАЈЧИТАНИЈЕ

КАТЕГОРИЈЕ

АРХИВА