Брчко

Брчко је град на северу Босне и Херцеговине. Административно је седиште Брчко дистрикта. Према подацима пописа становништва 2013. године, у граду Брчко је пописано 43.859 лица, а у целом дистрикту Брчко 93.028 лица.
Град Брчко је смештен у Посавини, на десној обали реке Саве, односно на ушћу њене десне притоке Брке, на 96 метара надморске висине.
Источно од града простире се плодна Семберија, а западно је Посавина, док се петнаестак километара јужно од града дижу обронци планине Мајевице.
Град је важан транзитни центар и кроз њега пролази најважнија путна комуникација која повезује западни с источним делом Републике Српске те централни део Федерације БиХ са Хрватском и Посавским кантоном.
Поред веома значајних копнених комуникација, Брчко има и савремено опремљену луку на реци Сави, која се уклапа у јединствени пловни пут од Црног до Северног и Балтичког мора.
Брчко има значајне индустријске капацитете.

 

Зрењанин

Зрењанин је трећи град по величини у Војводини, после Новог Сада и Суботице, а највећи град у српском делу Баната и његов политички, привредни, културни и спортски центар. У њему живи 130 000 становника и више од 20 нација. Као насеље под именом Бечкерек по први пут се у историјским списима помиње још 1326. године.

Налази се на раскршћу значајних копнених и водених путева, удаљен 50 км од Новог Сада а 75 км од Београда. Зрењанин је био центар прехрамбене индустрије и снадбевач целог тржишта некадашње Југославије. Данас је Зрењанин један од најатрактивнијих градова за инвестирање у Србији. Ово је уједно град културе, уметности, спорта, мостова. У Зрењанину се последње недеље у августу, још од 1986. године одржава и једна од најстаријин манифестација у Србији, “Дани пива”.

У старом језгру града се налази велики број културно-историјских споменика од којих је већина подигнута крајем XIX и почетком XX века, као и јединствено шеталиште дуж градских језера, насталих преграђивањем тока реке Бегеј. Разнолика национална структура становништа је условила и изградњу већег броја верских објеката који посетитељима откривају богату историју града.

Зрењанин је аутобуским линијама веома добро повезан са другим великим градовима у Србији.

Адреса аутобуске станице:

Београдска 22, 23000 Зрењанин 
Тел: +381 23 541 000