Бечеј

Бечеј, град који броји скоро 250 000 становника се налази у покрајини републике Србије, Војводини. Смештен је између Новог Сада и Суботице, на раскршћу жељезничких и друмских путева. Бечеј је важан екиномски центар. Велико насеље на десној обали Тисе, панонски град, друштвено и културно средиште Војводине. 
Град Бечеј је стар више од 900 година. На територији данашњег града и његовој околини живот одвијао кроз готово све културе. У граду се могу видети бројни културно историјски споменици, монументалне цркве, народна библиотека, градски музеј.
У општини је добро развијена пољопривреда захваљујући типично равничарским богаствима.

Кикинда

Кикинда град у Србији који броји близу 400 000 становника, простире се у северном делу Баната у близини границе са Румунијом. У овом делу Војвоодине, Кикинда важи за центар економског и друштвеног живота.

Клима у Кикинди је умереноконтинентална. Прелази између годишњих доба су нагли, нарочито између пролећа и зиме. Кошава и северац су најчешћи ветрови. Максимална темература у месецу јулу достигне и до 40°C, док у се у јануару може измерити чак -27°C.

Кикинда је удаљена од Новог Сада 110, а од Београда 127 километара. Редовне аутобуске линије повезују Кикинду са Београдом, Новим Садом и другим бројним градовима.