Orari i udhëtimeve Podgorica deri Prishtina

Kontrollo orarin e udhëtimeve

Autobusi nga PODGORICA për në PRISHTINË kalon, midis të tjerave, edhe në qytetet PEĆ, ROŽAJE (në varësi të itenerarit të linjës).

Distanca e rrugës është rreth 326 km. Ky udhëtim simbas orarit të udhëtimit zgjat zakonisht 07 orë dhe 30 minuta.
Për shkak se autobusi kanon nëpër pikat e kalimit kufitar midis shteteve, ekziston mundësia, që gjatë sezonit turistik, të qëndrohet për një kohë të gjatë në rradhë në këto pika. Duhet që të keni pa tjetër me vete dokumentat personale të identifikimit. Fatorinot e Autobusit do të bëjnë listën e emrave të udhëtarëve para kalimit të kufirit. Bagazhi, në varësi të shoqërive të transportit, paguhet zakonisht për çdo çantë për të gjitha udhëtimet.
Autobusët janë kryesisht të klasës së lartë turistike, me ajër të kondicionuar, frenim ABS, sedilje të rehatëshme për udhëtarët etj.

Për itenerarin nga PODGORICA për në PRISHTINË ka linja udhëtimi për ditët:

  • E hënë
  • E martë
  • E mërkurë
  • E ejte
  • E premte
  • E shtunë
  • E diel

Shqëritë e transportit që kanë linjat e udhëtimit nga PODGORICA për në PRISHTINË janë:Barileva turist Rožaje.

Podgorica

Prishtina

Prishtina është vendi më i madh në Kosovë. Prishtina është një qendër administrative, kulturore, arsimore dhe ekonomike.

Numri i banorëve në Prishtinë është rreth 200,000, ndërsa zona më e gjerë e qytetit ka rreth 470,000 banorë. Shumica etnike janë shqiptarë, ndërsa minoritetet janë serbë, boshnjakë, romë dhe turq. Prishtina ka universitetin e vet dhe aeroportin ndërkombëtar.

Zona që Prishtina zë është 230 km². Ajo është e vendosur në pjesën verilindore të Kosovës pranë malit Golak. Malet e Sharrit, e cila ndodhet disa kilometra në jug të Prishtinës, është shumë mirë e dukshme nga Prishtina. Qyteti ndodhet pranë qyteteve më të vogla të Obiliqit dhe Fushë Kosovës. Gjithashtu, disa kilometra në jug të qytetit është Liqeni i Badovcit.

Prishtina është një udhëkryq i katër rrugëve shtetërore që shkojnë drejt Prizrenit në lindje (dhe më tej në kufi me Shqipërinë), në veri drejt Mitrovicës (dhe më tej drejt kufirit me Serbinë) dhe dy rrugë në jug - një drejt kryeqytetit Shkup, Maqedoni  dhe së dyti në Preshevë, një qytet në jug të skajshëm të Serbisë. Autostrada nr. 7, e cila është ndërtuar kryesisht dhe do lidh Prishtinën me Prizrenin, do të hyjë në qytet në anën e saj perëndimore.