Autobusi BUDVA për në KOTOR kalon, midis të tjerave, edhe në qytetet TIVAT (në varësi të itenerarit të linjës).Autobusi i parë niset në orën 00:05, kurse nisjen e autobusit të fundit mund ta kapni në orën 23:35. Distanca e rrugës është rreth 28 km. Ky udhëtim simbas orarit të udhëtimit zgjat zakonisht 41 minuta më. Bagazhi, në varësi të shoqërive të transportit, paguhet zakonisht për çdo çantë për të gjitha udhëtimet.
Në linjat e gjata të udhëtimit përdoren autobusë të klasave turistike të larta dhe të mesme, kurse për itenerarët e shkurtër disa shoqëri transporti i organizojnë udhëtimet me furgonë ose minibusa turistikë.
Për itenerarin BUDVA to KOTOR ka linja udhëtimi për ditët:
E hënë
E martë
E mërkurë
E ejte
E premte
E shtunë
E diel

Shqëritë e transportimit që kanë linjat e udhëtimit ngaBUDVA për në KOTORjanë:BOŽUR, AUTOPREVOZ ZATON, 4 decembar, Vot turist, Ozlem, OLD TOWN TRAVEL, Neobas d.o.o. - Banja Luka, Adriatic Travel, Lasta Montenegro, Euro line travel, Globtour Međugorje, Zejdin, ALBA TOURS, Krivokapić turs, DRITA TRAVEL, Glušica, Lens Beograd, Vujović VR, BJELOPAVLIA TRANS, Nikšić prevoz, AS Nikčević, Jadran ekspres Kotor, Striković, DANGRAD PREVOZ , Lalatovic travel, Simon Voyages, PAVIĆEVIĆ TOURS, Drum, PAPOVIĆ, Lasta Beograd, DAN TOURS PEROVIĆ.

Budva

Budva, metropoli i turizmit malazez, ka afërsisht dy mijë vjet dhe paraqet një nga qendrat më të vjetra urbane në bregdetin e Adriatikut. Si dëshmojnë të dhënat më të larmishme arkeologjike, ky territor është banuar nga fisi Ilir Enhelejaca, që konsiderohet si autokton i popullsisë së Budvës.

Në këtë ngjarje, shumë nga legjendat janë të shquara, nga të cilat është më e ndjeshme ajo që tregon se është themeluesi i Budvës, fisi i mbretëreshës Agenora - Kadmo. Kadmo ishte duke kërkuar një qytet europian, duke udhëtuar për në Greqi, ku në një prej tyre themeloi qytetin Tebu, në të cilin zotërinjtë e Tij ia dhanë kolegun Harmoni. Pasi që janë të larguar nga Tebe, në territorin e Budës themeluan qytetin, të cilin, sipas predikimit, i dhanë emrin për vëllime, për shkak të të cilave ata arritën në qytet.

Područje opštine Budva zbaton rreth 20.000 banorë dhe përfshin rreth 40 banesa prej të cilave janë më turistike turistike: Budva, Bečići, Przno, Miločer, Sveti Stefan i Petrovac. Njena Rivijera përfaqëson qendrën e turizmit të Crnogorcima dhe merr qendrën e pjesës së Primorës. Prostire se na dužini od 38 kilometara, obuhvatajući sedamnaest Plaza od kojih su najpoznatije: Jaz, Mogren, Slovenska Plaza, Guvance, Bečići, Kamenovo, Pržno, Kraljičina Plaza, Milocer, Perazića Do, Plaza Petrovac, Drobni Pijesak, Buljarica i Lucice. Po mendimi i shumë turistëve, ky bregdetar nga Jaza deri Buljarice paraqet bukur të gjërë në Mediteran në periudhën turistike zgjat deri në shtatë muaj - nga marta deri në nëntor. Shodno njenom položaj karakteriše është mediteranska klima me një mesatare vjetore prej 15,5 ° C. Gjatë muajve të fundit, temperatura më e lartë gjatë muajit korrik është 30 ° C, me një temperaturë mesatare prej 18 ° C.

Për shkak të jashtëzakonisht të favorshme gjeografike, ka qenë gjithmonë një qendër kulturore, fetare dhe ekonomike në hapësirën e Jugut të Adriatikut. Në Budvë lindën shumë figurë të rëndësishme - Stefan Mitrov Ljubiša, Konte Zanoviq, Anastas Bocarić, Spiro Bocariq dhe Marko Gregović.

Vendet me atraktive ne Budva

Qyteti i vjeter

Ne messhekull emri Budva ka qenë "Civitas Aqua", çka në përkthim nënkupton "Qytetin e Vjetër". Kjo njësi e vetme arkitektonike e ndërtuar në stilin e Venetianisë dhe rreth e rrotullit të rrugës, sheshit, kështjellës dhe kullave, është ngritur në polukost edhe para dy vjet e mijëra vjet. Njegove zidine që nxisin ende nga koha e qeverisjes së Venedikut, janë gjithmonë një atraksion turistik i vërtetë.

Në kuadër të qytetit është vendosur qyteti i Citadelës, i cili daton nga viti V apo VI, dhe të parat shkruar trajet e saj të nxisin nga fillimi i shekullit XV. Prezantimi i monumenteve unike historike dhe kulturore, brenda të cilave gjenden bazat e kishës Santa Maria di Castello nga Dobia e Nemanjicit dhe Balshicë.

Ishulli Shen Nikola

Ky ishull, popullore nën emrin "Havaj" ndodhet rreth një kilometër larg nga Budva dhe besohet se dikur ishte e lidhur me qytetin përmes një shkëmbi. Permban tre plazhe me rërë, të cilat mund të vijnë vetëm me shinë, barkë ose barkama.

Gjatë stinës së dimrit, në të gjitha nivelet e përditshme organizohen ekskursione njëditore në plazhet e tij, ku turistët mund të shijojnë mediteranë të ngushtë dhe në specialitete të kuzhinës mediterane në restorantin e sapo hapur. Për dashamirësit e pamartuar, kjo fushë paraqet një sfidë të vërtetë me një faunë të veçantë dhe florom.

Shen Stefani

Shen Stefani paraqet një nga më të më gjithëpërfshirësit turistik përgjatë bregdetit të Adriatikut që në të kaluarën ishte fort përforcimi i Pustroviçit. Predstavlja pravi fenomen natyror - tombolo, i cili është i pikturuar me ngjyrë të ngushtë të lidhur me tokën. 

Kotorri

Stacioni i autobusëve në Kotor funksionon në kuadër të AD "Autoboka" Kotor.

Kompania AD "Autoobka" Kotor u themelua më 27 nëntor 1947 me titull "ZET BEFORE", dhe kryente transportin e udhëtarëve dhe transportin e mallrave.

"Autoboka" është pronar i stacionit të autobusëve në Kotor, e cila është ndërtuar në vitin 1981 dhe ofron shërbime në trafikun vendas dhe ndërkombëtar.

Stacioni i autobusëve Kotor ka një kategori të lartë B me 10 platforma, parking për automjetet taksi, si dhe hapësirë ​​parkimi për stacionet e mysafirëve.

Brenda stacionit të autobusëve është dhoma e pritjes me ajër të kondicionuar, ku ka një bankomat, gardërobë, zyrë biletash, agjenci udhëtimi, kafene, kioskë që shesin gazeta dhe objekte të tjera.

Informacioni i kontaktit:

Adresa: Skaljari Kotor, 85330
Telefon: +382 (0) 32 325 809

Zyrat e kuti Orët e hapjes nga ora 06:00 deri në orën 20:00.

Gjërat për të bërë në Kotor:

Nëse doni të eksploroni Malin e Zi nga Kotor ju keni një zgjedhje të madhe të turneve që ofrohen nga agjencia e udhëtimit 360 monte. Ju mund të bëni udhëtime ditore nga kotor, turne të shkurtër, udhëtim në Kotor, etj.