Autobusi BUDVA për në ULCINJ kalon, midis të tjerave, edhe në qytetet BAR, PETROVAC, SUTOMORE (në varësi të itenerarit të linjës).Autobusi i parë niset në orën 07:49, kurse nisjen e autobusit të fundit mund ta kapni në orën 22:20. Distanca e rrugës është rreth 67 km. Ky udhëtim simbas orarit të udhëtimit zgjat zakonisht 01 orë dhe 44 minuta më. Bagazhi, në varësi të shoqërive të transportit, paguhet zakonisht për çdo çantë për të gjitha udhëtimet.
Në linjat e gjata të udhëtimit përdoren autobusë të klasave turistike të larta dhe të mesme, kurse për itenerarët e shkurtër disa shoqëri transporti i organizojnë udhëtimet me furgonë ose minibusa turistikë.
Për itenerarin BUDVA to ULCINJ ka linja udhëtimi për ditët:
E hënë
E martë
E mërkurë
E ejte
E premte
E shtunë
E diel

Shqëritë e transportimit që kanë linjat e udhëtimit ngaBUDVA për në ULCINJjanë:Magic line, Zejdin, ALBA TOURS, Nikšić prevoz, BJELOPAVLIA TRANS, Jadran ekspres Kotor.

Budva

Budva, metropoli i turizmit malazez, ka afërsisht dy mijë vjet dhe paraqet një nga qendrat më të vjetra urbane në bregdetin e Adriatikut. Si dëshmojnë të dhënat më të larmishme arkeologjike, ky territor është banuar nga fisi Ilir Enhelejaca, që konsiderohet si autokton i popullsisë së Budvës.

Në këtë ngjarje, shumë nga legjendat janë të shquara, nga të cilat është më e ndjeshme ajo që tregon se është themeluesi i Budvës, fisi i mbretëreshës Agenora - Kadmo. Kadmo ishte duke kërkuar një qytet europian, duke udhëtuar për në Greqi, ku në një prej tyre themeloi qytetin Tebu, në të cilin zotërinjtë e Tij ia dhanë kolegun Harmoni. Pasi që janë të larguar nga Tebe, në territorin e Budës themeluan qytetin, të cilin, sipas predikimit, i dhanë emrin për vëllime, për shkak të të cilave ata arritën në qytet.

Područje opštine Budva zbaton rreth 20.000 banorë dhe përfshin rreth 40 banesa prej të cilave janë më turistike turistike: Budva, Bečići, Przno, Miločer, Sveti Stefan i Petrovac. Njena Rivijera përfaqëson qendrën e turizmit të Crnogorcima dhe merr qendrën e pjesës së Primorës. Prostire se na dužini od 38 kilometara, obuhvatajući sedamnaest Plaza od kojih su najpoznatije: Jaz, Mogren, Slovenska Plaza, Guvance, Bečići, Kamenovo, Pržno, Kraljičina Plaza, Milocer, Perazića Do, Plaza Petrovac, Drobni Pijesak, Buljarica i Lucice. Po mendimi i shumë turistëve, ky bregdetar nga Jaza deri Buljarice paraqet bukur të gjërë në Mediteran në periudhën turistike zgjat deri në shtatë muaj - nga marta deri në nëntor. Shodno njenom položaj karakteriše është mediteranska klima me një mesatare vjetore prej 15,5 ° C. Gjatë muajve të fundit, temperatura më e lartë gjatë muajit korrik është 30 ° C, me një temperaturë mesatare prej 18 ° C.

Për shkak të jashtëzakonisht të favorshme gjeografike, ka qenë gjithmonë një qendër kulturore, fetare dhe ekonomike në hapësirën e Jugut të Adriatikut. Në Budvë lindën shumë figurë të rëndësishme - Stefan Mitrov Ljubiša, Konte Zanoviq, Anastas Bocarić, Spiro Bocariq dhe Marko Gregović.

Vendet me atraktive ne Budva

Qyteti i vjeter

Ne messhekull emri Budva ka qenë "Civitas Aqua", çka në përkthim nënkupton "Qytetin e Vjetër". Kjo njësi e vetme arkitektonike e ndërtuar në stilin e Venetianisë dhe rreth e rrotullit të rrugës, sheshit, kështjellës dhe kullave, është ngritur në polukost edhe para dy vjet e mijëra vjet. Njegove zidine që nxisin ende nga koha e qeverisjes së Venedikut, janë gjithmonë një atraksion turistik i vërtetë.

Në kuadër të qytetit është vendosur qyteti i Citadelës, i cili daton nga viti V apo VI, dhe të parat shkruar trajet e saj të nxisin nga fillimi i shekullit XV. Prezantimi i monumenteve unike historike dhe kulturore, brenda të cilave gjenden bazat e kishës Santa Maria di Castello nga Dobia e Nemanjicit dhe Balshicë.

Ishulli Shen Nikola

Ky ishull, popullore nën emrin "Havaj" ndodhet rreth një kilometër larg nga Budva dhe besohet se dikur ishte e lidhur me qytetin përmes një shkëmbi. Permban tre plazhe me rërë, të cilat mund të vijnë vetëm me shinë, barkë ose barkama.

Gjatë stinës së dimrit, në të gjitha nivelet e përditshme organizohen ekskursione njëditore në plazhet e tij, ku turistët mund të shijojnë mediteranë të ngushtë dhe në specialitete të kuzhinës mediterane në restorantin e sapo hapur. Për dashamirësit e pamartuar, kjo fushë paraqet një sfidë të vërtetë me një faunë të veçantë dhe florom.

Shen Stefani

Shen Stefani paraqet një nga më të më gjithëpërfshirësit turistik përgjatë bregdetit të Adriatikut që në të kaluarën ishte fort përforcimi i Pustroviçit. Predstavlja pravi fenomen natyror - tombolo, i cili është i pikturuar me ngjyrë të ngushtë të lidhur me tokën. 

Ulqin

Ulqini është themeluar rreth shekullit V p.e.s. nga ilirët. Gjatë mesjetës ishte nën udhëheqjen sllave dhe pastaj nën atë të Balshajve. Në këtë kohë ishte qendër e rëndësishme e pushtuesve të rinjë. Më 1405 u morr nga Republika e Venedikut e pasaj më 1571 nga Perandoria Osmane. Në Ulqinin osman jetoi vitet e fundit të jetës edhe "mesia i rremë", Sabataj Cevi. Më 1880 e pushton Principata e Malit të Zi. Gjatë gjysmës së dytë të shekullit XX, Ulqini do të përjetoj edhe epokën e tij të artë, që u ngrit nga turizmi i nivelit të lartë.

Ulqini gjendet në pjesën jugore të Malit të Zi dhe është qyteti më jugor i tij. Qyteti laget nga Deti Adriatik dhe lartësia e tij mbidetare është rreth 7 metra. Në afërsi të Ulqinit gjendet Liqeni i Shasit, të cilin ornitologët e quajnë "miniatura e liqenit të Shkodrës", i pasur me peshq dhe zogj uji, si dhe Fusha e Shtojit, tërheqje e veçantë në bregdetin Adriatik për gjahtarë. Si pasuri tjetër hidrografike është edhe Lumi Buna.

Ulqini karakterizohet me variantin Adriatik të klimës mesdhetare dhe me vegjetacionin subtropikal. Ulqini ka klimë të përshtatshme dhe nga ky aspekt mundë të krahasohet me qendrat më të njohura turistike të Mesdheut. Temperatura mesatare gjatë vitit është 16 °C. Muaji më i ftohtë është janari e më i nxehti është korriku. Temperatura maksimale absolute është 38.5 °C në korrik ndërsa temperature absolute minimale është -8.4 °C në janar.. Mesatarja e ditëve me diell ne Ulqin është 218 ditë, qe do te thotë mesatarisht 2,706 orë ne vit, ose 7.4 orë në ditë.

Në pjesën e përgjysmuar të zonës më dinamike të Mesdheut është një habitat për njëzet mijë specie të zogjve ndër të cilët janë pelikanët, karpatët etj. Çfarë e bën atë unik në krahasim me vende të tjera turistike është një monument natyror të Malit të Zi - Valdanos dhe Ada Bojana.

Gjiri i Valdanos, si një plazh me gjatësi prej 376 metrash, është burimi i harmonisë natyrore për ne. Monumenti më i madh i ullinjve është në Mal të Zi si tetëmbëdhjetë mijë pemë ulliri, moshat mesatare prej rreth tetëqind ndërtesash.

Ada Bojana është një fenomen i rrallë natyror, duke pasur parasysh faktin se fundi i shtratit të tij është dy ose pesë metra nën nivelin e detit, në një distancë prej tridhjetë e gjashtë kilometra në rrjedhën e sipërme. Në luginën e saj ka ujin e detit dhe lumit. Ai përfaqëson një rezervë natyrore me rëndësi të jashtëzakonshme për florën dhe faunën.

Për të dashuruarit me përmbajtje kulturore dhe historike, me siguri janë të paevitueshme vizitat në Qytetin e Vjetër të Shasit, Qytetin e vjetër të Ulqinit, Hamami dhe Çarshija, Kuli Balshiq dhe Sahat Kula, Xhamia e Kisha në Qytetin e Vjetër, Bregdetarët e Detit, dhe Kisha e Shën Nikollës.

Plazhet e Ulqinit

 1. Me rërë: „Ada Bojana“, „Miami beach“, „Safari“, „MCM“, „Kite Surf Dolcinium“, „Tampico“, „Toni Grill“, „Tropicana“, „Ivana“, „Mojito“, „Coco“, Mala plaža, „Adriatica“, „Saranda“, „Copacabana“
 2. Me gurë: „Albatros“, „Aquarius“, Ženska plaža, „Valdanos“, „Liman II“, „Sapore di Mare“.

Ngjarjet më të rëndësishme:

 • Festivali i fëmijëve - shkurt;
 • Dita e Bashkisë së Ulqinit - prill;
 • Pro Beach shofer - Prill;
 • Kite Surf Competition - Qershor;
 • Festivali i Soulit Jugor - Qershor;
 • Festivali I vjetër - Korrik;
 • Panairi i Librit - Korrik;
 • Ngjarja e Piratëve dhe Servantusit – August;
 • Skena Verore - Gusht;
 • Festivali Ndërkombëtar i Dolcinium - tetor