Alexa Certify

BLOG

UNAZA E DURMITORIT

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/unaza-e-durmitorit-110709-750x250.jpg

UNAZA E DURMITORIT

Destinacionet turistike , 0 Komentara pro 04, 2018

Unaza rreth Durmitorit është një rrugë rrethore rreth Malit Durmitor, 85 km e gjatë përgjatë rrafshnaltës së Tarës dhe Pivës. Kalohet përgjat majave që janë në një lartësi prej më shumë se 2000 metra, përmes maleve të larta (Sedlo, Shtuoc) dhe përgjatë kanionit të Sushicës. Kjo rrugë e mrekullueshme do t'ju habisë vazhdimisht, me pamje të bukur, natyrë të paprekur dhe fshatra autentike, ku stili i jetës është pothuajse i pandryshuar për qindra vjet.

Kushdo që vizituar Durmitorin të paktën një herë do të pajtohet që ky është një vend fantastik. Ajo që e ndan atë nga të tjerët dhe i jep përparësi janë 18 liqenet që janë në zonën e këtij mali.

Meqënëse është një unazë, kudo që të shkosh, do të kthehesh përsëri në vendin e nisjes.

Unaza Durmitor i përket turneve shumë piktoreske, sepse mbulon një gamë të gjerë të peizazheve të ndryshme: kanione të thella, maje të larta, kullota, fshatra, lumenj dhe përrenj të vegjël, pyje etj.

Zhablaku - 1450 m.n.d. - pika e parë e udhëtimit është një qytet i vogël i njohur si kryeqyteti malazez i turizmit malor. Rruga ju çon nëpër tunele, të cilat janë një shembull i vërtetë i bukurisë së egër. I gjithë kujdesi dhe vëmendja maksimale janë të nevojshme, sepse këtu ju mund të shijoni pamjen e Liqenit të Pivës dhe Pluzhinës.

Momçilov grad (qyteti I Momçilit) - ndalesa e parë në këtë vend është maja e në ish vendin e skijimit. Nga këtu është pamje e mrekullueshme e qytetit Zabljak dhe Durmitorit.

Veliki Shtuoc (Shtouci i madh)- udhëkryqi i parë dhe pika më e lartë në udhëtim - një pamje e shkëlqyer e kanionit të Tarës, kanioni më i thellë në Evropë dhe i dyti më i madh në botë.

​Mala Crna Gora (Mali I Zi I vogël) - një fshat i largët i Durmitit, që ndodhet në buzë të kanionit të Sushicës. Pavarësisht nga paarritshmëria e tij gjatë dimrit, gjatëstinëve të tjera është në dispozicion të vizituesëve.

Sushica - në pjesën perëndimore të malit Durmitor qëndron kanioni i lumit Sushica, një lumë që shkon kryesisht nëntokë. Në pjesën e poshtme të kanionit ka një fenomen unik - një liqen i bukur që ka një karakter periodik. Në një kohë kur bora nga malet përreth shkrihet, liqeni është i mbushur me ujë, dhe më vonë ajo thahet dhe kthehet në një luginë të pabesueshme piktoreske.

Trsa - një tjetër fshat në rrugën rreth Durmitorit. Kjo pjesë e rrugës është klasifikuar në seksione të lehta, një ngjitje e lehtë dhe ulje . Në Trsa ka disa restorante, bare fshati dhe vende ku mund të flini.

Prutaš (2400 m.n.d.) - një nga majat më interesante në këtë zonë për shkak të mureve të saj unike vertikale të shkëmbinjve. Ky vend mbizotërojn me formën e tyre, pasi duket sikur është e ndërtuar me një shumëllojshmëri thuprash.

Sedlo (1907 m.v.) - kufiri i dy luginave të mëdha në Durmitor (Dobri Do dhe Lomni Do).

Savin Kuk (2313 m.v.) - Një vend i pashmangshëm që duhet parë gjatë vizitës në Durmitor. Në dimër ka një vendpushim skish, dhe në verë është e mundur të shkoni në një udhëtim panoramik me teleferik.

Žabljak - udhëtimi ynë përfundon në të njëjtin vend ku ka filluar.

Nëse doni të vizitoni këtë vend të bukur, ne mund të organizojmë një udhëtim për ju – merrni një autobus me qera! E gjitha që ju duhet të bëni është të na dërgoni një kërkesë në e-mailin: support@busticket4.me.

Komente

Për këtë bllog nuk ka komente.

Shkruani një koment

MË TË LEXUARAT

KATEGORITË

ARKIVA