Alexa Certify

BLOG

ZYRIHU

https://busticket4.me/db_assets/images/blog_cover/zyrihu-110647-750x250.jpg

ZYRIHU

Destinacionet turistike , 0 Komentara stu 07, 2018

Me vendndodhjen e saj unike në Liqenin e Cyrihut, Alpet në horizont, zonat e shumta rekreative dhe diversitetin urban, qyteti ofron një tërësi tërheqëse.

Zyrihu ka universitete të klasit botëror, objekte hulumtuese të suksesshme dhe të reja. Një klimë tërheqëse tatimore, një nivel pagash të lartë, një fuqi punëtore të kualifikuar dhe një rrjet të shkëlqyer transporti, e bëjnë Cyrih një vend tërheqës për kompanitë nga e gjithë bota.

UNIVERSITÄT ZÜRICH

Cyrih ofron pazar të shkëlqyer, aktivitete sportive dhe argëtuese, si dhe një ofertë unike dhe të larmishme kulturore. Infrastruktura është gjithashtu e shkëlqyeshme - nga menaxhimi i mbeturinave në transportin publik. Sa i përket cilësisë së jetës, qyteti vazhdimisht arrin pozicionet më të larta në studimet ndërkombëtare. Dhe popullsia rregullisht jep shenjat e larta të qytetit në sondazhet.

ZÜRICH PARK

Qyteti dhe natyra nuk janë të kundërta. Stadtwald, parku dhe zonat e gjelbra ju ftojnë për pushime dhe momente të qeta. Ju mund edhe të notoni në liqenet e Cyrihut, Katzensee dhe Limmat. Qyteti i Zyrihut ofron si të rinjëve poashtu edhe të moshuarve një vend të gjerë të aktiviteteve, të kohës së lirë dhe mundësive për t'u takuar në lagje.

ZÜRICHSEE

Oferta kulturore e Cyrihut karakterizohet nga një larmi dhe cilësi që është e rrallë në krahasim ndërkombëtar. Vetëm në qytetin e Cyrihut, mund të zgjidhni nga 70 oferta në ditë. Shtëpia e Operës, Kunsthaus, Tonhalle, Baleti i Cyrihut, Schauspielhaus, Landesmuseum, Löwenbräu Kunstareal dhe Muzeu Rietberg rrezatojnë shumë përtej kufijve të vendit. Ka galeri të panumërta, kinema, teatro, klube muzikore dhe qendra kulturore alternative.

OPERAHAUS

Shtrirë në mes të qytetit në një livadh, duke notuar në liqene me cilësinë e ujit të pijshëm, duke lundruar në lumë me unazë gome ose duke ecur nëpër pyll... E gjithë kjo përbën jetën e kohës së lirë në Cyrih. Mundësi të shumta banje mund të gjenden përgjatë shumë ujërave të Cyrihut. Disa nga banjot e liqenit dhe lumit madje kthehen në bare në mbrëmje në verë. Pyjet, kodrat dhe malet (kulmi më i lartë i Cyrihut është Schnebelhorn me 1292 metra mbi nivelin e detit) ofrojnë hapësirë për rekreacion.

SCHNEBELHORN

Mbi 3,500 restorante, bare, lounges dhe klube ofrojnë një gamë të gjerë për çdo shije. Ngjarjet vjetore të festivalit përfshijnë Rruga Parade, procesioni më i madh techno në botë, Festivali Caliente, ngjarja më e madhe Latino në Evropë, spektakli teatror, Festat e Muzikës Winterthur ose Nata e Natës.

Nëse dëshironi ta vizitoni këtë vend, ne ju ofrojmë nisjet nga vendet më të mëdha të Europës:

Nisjet për në Zyrih
SHKUP - ZYRIH
PRISHTINË - ZYRIH
BEOGRAD - ZYRIH
VIEN - ZYRIH
BERLIN - ZYRIH
SOFIA - ZYRIH

BusTicket4.me gjithmonë me Ju!

Komente

Për këtë bllog nuk ka komente.

Shkruani një koment

MË TË LEXUARAT

KATEGORITË

ARKIVA